Monday, 20 February 2017

Sarapan pagi di Kafe Hipster HM Ali Teh Tarik Cafe

Assalamualaikum. Baru sahaja beroperasi di kawasan deretan kedai berhampiran Taman M Residence, Jalan Bandar Tasik Puteri dan terletak berdekatan dengan tempat tinggal kami. Bila masuk cafe korang pasti akan terpegun dengan dekorasi cafe yang sangat cantik dan kemas bertemakan cafe hipster serta moden.
HM Ali Teh Tarik Cafe, M Residence
Dekorasi yang selesa dan teratur
Perabot Berasaskan kayu pallet 
Thaqif pun tidak mahu duduk di baby chair, sebab ada sofa berbantal miow 
Menu nasi lemak pilihan Fiza  
Kalau tak cukup sudip dan senduk di rumah boleh ambil kat sini yer.. acah jer.. hehe
Kemain rancak Thaqif bersembang, faham ke Dedi.
Sempat breakfast dengan Thaqif dan dedi pagi ini.
Cafe dibuka seawal 7 pagi dan tutup jam 12 tengah malam. Selain breakfast, cafe ini turut menyediakan masakan panas dan juga masakan barat. Oleh sebab ia berdekatan dengan rumah kami, pasti kami akan singgah lagi. 
Wassalam.

Friday, 17 February 2017

Beriadah pada waktu malam di Putrajaya

Assalamualaikum. Sebelum ini pernah ke Putrajaya pada waktu malam tetapi tidak sangka di Dataran Putrajaya menjadi tempat beriadah untuk seisi keluarga pada hujung minggu.
Happening sungguh dan terdapat ramai peniaga yang menggunakan peluang ini untuk menyewa basikal, kereta mainan kanak-kanak, buih belon dan macam-macam lagi. 
Dataran Putrajaya 
Pejabat Perdana Menteri 
Masjid Putrajaya. Agak kurang lampu 
Thaqif sudah mula teruja. Kalau lepaskan jenuh nak berkejar. 
Kanak-kanak bermain buih sabun 
Sewa satu kereta untuk jalan-jalan.
Thaqif tumpang sekali yer.
Seronok pula dapat tengok gelagat orang pada waktu malam. Macam ini la rupanya rakyat Malaysia meluangkan masa dengan ahli keluarga setelah 5@6 hari bekerja.  Fiza pula memang penat sebab berkejar dengan Thaqif. Laju betul la Thaqif lari. Risau hilang sebab Thaqif memang tidak takut dengan orang. 
Wassalam.

Bacaan Tambahan