Back to back : Sushi King dan Daiso Japan

21:02

Assalamualaikum.. rujuk kepada perkara tajuk.. tu dia dah macam nak buat surat rasmi kan.. lepas pulang dari kerja, Fiza dan hubby bercadang untuk makan sushi.. kali nie niat nak makan sushi je tanpa menu lain..
Kami pun decide tu makan apa yang mampu sampai kenyang.. sbb nye mkn sushi mmg cepat kenyang.. sampai je order takoyaki dengan Matcha float volcano (green tea)..
 
 
Kalau ke Jusco, tak lengkap rasanye tak ke Daiso.. baru perasan tadi makan makanan Jepon lepas tu beli barang pun kat kedai barangan buatan jepon.. Jepon nyer Fiza.. hait... hehe.. Fiza ke sini nak beli kotak.. memandangkan barang kat sini semuanya RM 5.00, kotak besar ke.. kecik ke.. semua harga sama.. Fiza beli kotak tuk isi FM, keychain dan kerongsang Fiza yang dah berterabur dalam meja...
Begitulah cerita kejepunan Fiza.. Dulu mmg Fiza minat cerita jepun tambah pula anime.. Zaman bujang Fiza dulu dengan anime mmg tak boleh dipisahkan.. tapi bila dah berkahwin mana sempat nak layan tu semua dah..  tapi sekarang nie jiwe korea pulak yang terlebih.. hehe..  >_< 

You Might Also Like

19 kitty baik hati komen

  1. Minat giler laa dengan barang2 Daiso ni..
    Comel2.. Dah tu, puas hati arr kalau dapat barang yang besar tu, tapi harga tetap RM5, tapi tak puas hati bila beli barang kecik je pun RM5 jugak.. ^_^

    ReplyDelete
  2. best nyer minat fiza and hubby sama yer bab makan.. dulu lilynn layan gak sushi king m.valley, gi makan mee soba atau mee udon..hrga ikut kaler piring yg blh bajet poket tu.. hohohohoho

    ReplyDelete
  3. nampak sedap walaupun akak tak pernah lagi cuba makan sushi tu.. hehe.. kotak-kotak tu semuanya comel..

    ReplyDelete
  4. nampak sedap walaupun akak tak pernah lagi cuba makan sushi tu.. hehe.. kotak-kotak tu semuanya comel..

    ReplyDelete
  5. Akak tak pernah pernah makan sushi lagi..tak kena dengan selera kot..=D

    ReplyDelete
  6. Yea..I like...my favorite sushi..

    ReplyDelete
  7. Ni mmg fefelling jepun ni fiza..hehehe.. i like sushi too ni..nyum2.. :)

    ReplyDelete
  8. Hihii,syok pulak baca ayat kejepunan tu:D,akk tak pernah makan mcm tu pun,memang sedap ye fiza.

    ReplyDelete
  9. sedapnya tpi kita tak suka la mkn sushi ehehe..klik2 ikea

    ReplyDelete
  10. Fiza, anak saya dari start dia masuk nursery umur 3 bulan, org panggil dia Hana Jepun hehe....sekrg dah umur 5 tahun sebuk nak masuk restoren jepun jek keje dia sbb dia kata dia org jepun ish ish ;)

    ReplyDelete

  11. Entri yang menarik.

    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  12. liya pon suka gak shopping kat daiso ^_^

    ReplyDelete
  13. K idah suka tengok makanan jepun.. pebagai bentuk, gaya dan warna... tapi sayang belum pernah terbuka hati untuk mencubanya... :D

    ReplyDelete
  14. wahhh bestnya jalan-jalan cari makan

    ReplyDelete
  15. Ehh bestnya kedai Daiso tue. Kalau kat sini ada hari hari dah shopping kat situ.

    ReplyDelete
  16. makanan dan barang jepun semua comel2 :)

    ReplyDelete
  17. ika tak dapat laa nak rasa gini sebab family tak suka makan, pastu tunang pun tak minat..takkan nak makan sorang an? bosan je hewhewhew

    daiso tu pun ika tak pernah masuk lagi..nak pi tapi tak free lagi huuu

    ReplyDelete
  18. wah sedapnya fiza... nina xpernah makan sushi king lg.

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah