Bercuti di Kuala Terengganu ~ Masjid Kristal dan TTI Cruise

16:00

Sambungan daripada entry yang lepas, keesokkannya kami melawat Masjid Kristal.. melihat keindahan masjid yang sangat cantik.. Menurut pemandu pelancong di sini, hanya 4 tiang masjid tersebut sahaja yang diperbuat daripada kristal sebenar...
Kami juga berkesempatan untuk menaiki TTI River Cruise yang melalui sepanjang sungai... Bayaran untuk dewasa adalah RM 20.00 manakala kanak-kanak berumur 7 tahun ke atas dikenakan bayaran RM 15.00. Perjalanan menyusuri sungai memakan masa 45 minit.
Sebelum pulang ke Kelantan, kami singgah sebentar di Kg. Losong untuk makan keropok lekor..  Keropok lekor kt sini memang betul-betul asli.. Mula-mula kami pesan 60 batang untuk 10 orang makan.... bila habis, kami order lagi.. last-last jumlah kesemua kami makan 80 batang.
Lepas zohor kami bertolak pulang... seronok sangat dapat berjalan bersama keluarga... dengan gelagat anak buah.. macam-macam ragam.. maklumlah anak sendiri tak de lagi... time-time balik kampung la boleh main dengan anak buah...

You Might Also Like

17 kitty baik hati komen

  1. puas makan kepok losong ea hafiza..pcl baru je lepas makan keropok lekor yg liat...huh nk marah pon ada bil dad terkena...

    ReplyDelete
  2. Seronoknya dpat singgah di masjid kristal tu kan fiza..

    ReplyDelete
  3. seronoknye bercuti2..dlu tb mghi sane dok smpat nak nek boat tuh pn..rasenye kne bayar bape er..lupe da..rugi2..klu x da jln2 lalu bawah jambatan kn ;)

    ReplyDelete
  4. teringin juga nak kesana..tgk tmpt org ;)..menarik nie

    ReplyDelete
  5. leyla org ganu . rindu pulak dekat negeri sendiri :')

    ReplyDelete
  6. tak pernah sampai sini lg.. huhu

    ReplyDelete
  7. perghhhhh keropok losong tu yang ika nak tu T_T

    ReplyDelete
  8. akak tak pernah sampai lagi kat sini..dok dgr pengalaman orang jer.. inyaallah satu hari mesti sampai jugak..=D

    ReplyDelete
  9. Memang keropok terengganu memang asli terasa ikan..tapi akak lebih suka makan yang jual di seberang takir..lagi sedap...

    ReplyDelete
  10. Seronoknya.keropok lagi la ..pling akak suke tu,, ada lebih boleh htr kt akak..hihi

    ReplyDelete
  11. piwittt
    sweetnya hehehehe
    bestnya kak fiza hihihi

    ReplyDelete
  12. bila lah qilah nak gi pulak hm hihi

    ReplyDelete
  13. best dapat jalan-jalan terengganu.. rindunya nak ke sana..

    ReplyDelete
  14. sedapnya keropok itu, terliur sudah.... aaaii, bila lah mama pulak dapat pergi ni tengok masjid kristal tu..

    ReplyDelete
  15. amboi best nyer fiza bercuti... hrp fiza akan dpt ape yg diimpi ok.. :)

    ReplyDelete
  16. bila la agknya akan sampai ke k.terengganu..

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah