2013 SBS Drama Awards ~ Winners List

16:32

Bagi peminat K-Drama, pasti korang tak lepaskan Sabtu korang untuk menonton SBS Drama Awards 2013 pada 1 Feb 2014 yang lepas.. macam tu juga Fiza.. Tak sangka drama The Heirs/The Inheritors memberi banyak kemenangan buat Lee Min Ho... dan juga pelakon The Inheritors yang lain.. Sehinggakan banyak parody dihasilkan daripada drama The Inheritors...  I Hear Your Voice juga memberi kemenangan yang besar buat Lee Bo-young... tak sangka sebab saingan terbesar dia memang Lee Min Ho...
2013 SBS Drama Awards 
Pengacara Lee Hwi-jae, Lee Bo-yeong and Kim Woo-bin
2013 SBS Drama Awards winners (from top left) Lee Bo Young, Jo In-sung, Lee Min Ho, Kang Min-hyuk, Lee Jong Suk ,  and  Park Shin Hye(Photos by www.newsen.com and SBS)
Berikut adalah senarai lengkap pemenang di 2013 Anugerah Drama SBS:
  • Daesang (Grand Prize): Lee Bo-young for “I Hear Your Voice”
  • Special Award: Jo In-sung , “That Winter, the Wind Blows”
Top Excellence Awards
  • Miniseries: Song Hye Kyo for “That Winter, the Wind Blows” and
  • So Ji-sub for “Master’s Sun”
  • Mid-length Drama: Lee Yo-won for “Empire of Gold” and Lee Min-ho for “The Heirs”
  • Serial Drama: Nam Sang Mi for “Goddess of Marriage” and Jeon Gwang-ryul for “Passionate Love”
Excellence Awards
  • Miniseries: Sung Yuri for “Birth Secret” and Lee Jong Suk for “I Hear Your Voice”
  • Mid-length Drama: Park Shin-hye for “The Heirs” and Sung Dong-il for “Jang Ok-jung, Live By Love”
  • Serial Drama: Wang Bit-na for “Two Women’s Room” and Kim Ji-hoon for “Goddess of Marriage”
Special Acting Awards
  • Drama Short: Kim Mi-sook for “Case No. 113″ and Jung Eun-woo for “Strange Person”
  • Miniseries: Jung Woong-in for “I Hear Your Voice” and Kim Mi-kyung for “The Heirs”
  • Mid-length Drama: Lee Hyo-jung for “Jang Ok-jung, Live By Love” and Kim Sung-ryung for “The Heirs”
  • Weekend Drama: Jang Hyun-sung and Jang Young-nam for “Goddess of Marriage”
Producers’ Award: Lee Bo-young for “I Hear Your Voice”
Popularity Award: Lee Min-ho for “The Heirs”
Best Couple: Lee Min-ho and Park Shin Hye for “The Heirs”
Best Dressed: Lee Min Ho
Lifetime Achievement Award: Kim Sumi
Top 10 Stars
  • Jo In-sung, “That Winter, The Wind Blows”
  • Nam Sang-mi, ”Goddess of Marriage”
  • Lee Jong Suk, ”I Hear Your Voice”
  • Park Shin Hye, “The Heirs”
  • So Ji-sub, “Master’s Sun”
  • Kim Woo-bin, “The Heirs”
  • Lee Yo-won, “Empire of Gold”
  • Lee Min Ho, “The Heirs”
  • Lee Bo Young, “I Hear Your Voice”
  • Song Hye Kyo, “That Winter, The Wind Blows”
New Star Award
  • Lee Da-hee, “I Hear Your Voice”
  • Kang Min-hyuk, “The Heirs”
  • Kim So-hyun, “Suspicious Housekeeper”
  • Seo In-gook, “Master’s Sun”
  • Kim Yuri, “Alice in Cheongdam-dong” and “Master’s Sun”
  • Jung Eun-ji, “That Winter, The Wind Blows”
  • Im Joo-hwan, “Ugly Alert”
  • Kim Ji-wo, “The Heirs”
  • Kang So-ra, “Ugly Alert”
  • Choi Jin-hyuk, “The Heirs”
Semua K-drama memang Fiza layan habis.. drama dorang memang yang terbaik.. Selain jalan cerita yang best, pelakon-pelakon korea memang hensom-hensom dan cantik-cantik semua.. Biar la orang cakap dorg tu buat plastic surgery.. muka palsu.. itu semua tak penting.. yang penting adalah kualiti pelakon dan drama itu sendiri...  >_<

You Might Also Like

18 kitty baik hati komen

  1. peminat2 k-pop pasti tak lepas lah ni...

    ReplyDelete
  2. sally tak sempat tgk pun...sedih! :(

    ReplyDelete
  3. peminat cerita korea mst tgk ni kan..huhu terbaik..

    ReplyDelete
  4. aaaaa akak..kenapa kita sama...yumida pun ada tgk..ske sangat bila tengok minho menang byk anugerah

    ReplyDelete
  5. wahhh peminat korea pasti tunggu-tunggu benda nie

    p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

    ReplyDelete
  6. Baru habis tengok i hear ur voice....

    ReplyDelete
  7. rindu nak layan drama korea.. hehe

    ReplyDelete
  8. kat sini ssh nak cari dvd drama korea yg murah2.. hehe

    ReplyDelete
  9. Rajinnye review. mesti peminat tegar niee kan :)

    ReplyDelete
  10. la dah lepas ke? x sempat tengoklahh.. :(

    ReplyDelete
  11. Salam Ukhuwah selalu...., Saya dari Indonesia mengajak sahabat blogger untuk andil serta menikmati peluang usaha sampingan, biar tetkala kita di depan komputer tidak hanya membuang waktu, Namum juga bisa menghasilkan, dan tetap lancar dalam meluapkan kreasi kita, Mari kita buktikan pada mereka bahwa kita bisa sukses walau hanya di depan komputer...
    Melalui Program ini kita bisa kerja tanpa terasa. Salam sukses selalu :-) Malaysia pun bisaloh Ukhti

    ReplyDelete
  12. Dulu memang layan K-Drama..memang best..

    ReplyDelete
  13. smart sungguh woo bin..
    shark tgk camtu jer..
    lbih suka tgk award untuk muzik :)

    ReplyDelete
  14. kalau korea fiza layan running man game show je..hihi

    ReplyDelete
  15. Cuma minat running man jer .

    ReplyDelete
  16. k.ena tgk sekejap jea
    nak abis la
    mmg cantik2 la dorang tu kan

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah