Cara Lain untuk Follow Blog

16:51

Assalamualaikum.. semua blogger ada masalah nak follow blog blogger lain.. betul tak? macam tu jugak Fiza.. tadi Fiza sempat godek2 button yang tertulis "Join this site" yang warna biru tu.. tak sangka menjadi pulak cara  Follow yang Fiza cuba nak kongsikan dengan korang semua... penemuan nie hasil daripada sifat ingin tahu Fiza sendiri.. mungkin tak jumpa kat mana-mana...

Pertama : Korang cuba follow macam biasa klik button "Join this site" (gambar seperti di bawah).
perhatikan jumlah follower dia #420

Kedua: Akan keluar pop-up window untuk kita follow (gambar seperti di bawah).. Selalunya kita akan klik button "Follow this blog" tetapi kali ini cuba pergi dekat link yang Fiza dah bulatkan "More options"
Klik pada link More options

Ketiga: Pop-up window seterusnya (gambar seperti di bawah). Klik button "Follow".. lihat bulatan merah yang Fiza bulatkan tu... 
Klik button "Follow"

Keempat : Terus akan keluar pop-up window yang kita telah berjaya follow blog tersebut. Klik button "Done" 
Pop-up window biasa bila dah berjaya follow..

Kelima: Follower bertambah daripada #420 kepada 421.. Memang menjadi bila buat macam nie.. korang cuba lah..
jumlah follower meningkat menjadi  #421 setelah Fiza join
Fiza harap tutorial nie membantu korang semua memandangkan Fiza dah cuba buat dan menjadi.. kalau tak jadi jangan salahkan Fiza yer.. Fiza hanya berkongsi cara penemuan nie... Selamat mencuba.. >_<
p/s : Kredit untuk diri sendiri... hehe....

You Might Also Like

30 kitty baik hati komen

  1. akak try jugak macam nie,tapi ada yang tak berjaya dik...ape pun thanks for this tuto..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum fiza, memang guna macam tu.. tapi nak masuk akaun google pun jadi prob. tension betul takleh nak follow blog orang. asyik kena bookmark je.. penuh dah bookmark ni ~~~

    ReplyDelete
  3. memang tak jadi ke kak? huhu.. baru excited sendri.. 2 kali buat menjadi.. tu yg nak try kongsi..

    ReplyDelete
  4. agak2nye apa la masalahnye kan.. ingatkan tuto nie boleh la bantu sikit2.. huhu..

    ReplyDelete
  5. wah could try this... ekekeke... thanks fiza...

    ReplyDelete
  6. Akak tak terfollow balik semua follow akak tu.
    InsyaALLAH akan kejar balik mereka yang follow

    ReplyDelete
  7. Sis masalahnya, saya punya keluar mcm ni. Memang sedih sgtlah T.T

    http://tinypic.com/view.php?pic=2rcc46o&s=8#.Uylp2PmSxd8

    ReplyDelete
  8. owh,ada cara lain gak rupenya..
    okay2^_^

    ReplyDelete
  9. salam. nanti abe kie cuba. harap menjadi..

    ReplyDelete
  10. kalo klik direct 'follow this blog' menjadi jgk..
    =)

    ReplyDelete
  11. @Cahaya Kebaikan ♥ : yelah.. cm ner nak buat kalau jd cm tu kan..

    ReplyDelete
  12. Waktu bila kita nak guna cara ni?

    ReplyDelete
  13. Saya punya tak keluar macam ni pun. Dia keluar lain. Memang dah tak tahu dah macam mana nak follow orang :(

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum..

    dah cuba tutorial nie.. ok menjadi .. terima kasih sesangat.

    mselim3

    ReplyDelete
  15. mama buat gini tak menjadi gak.. hihi.. pening betul..

    ReplyDelete
  16. tutorial ni memang terbaikk!!

    ReplyDelete
  17. Hai,cantik nye blog. Blogwalking sini . berminat nak join business 1whp ? modal serendah rm55 & income boleh mencecah rm700++ wechat:asmizazul25
    whatapps:0177052170

    ReplyDelete
  18. lya selalu guna kaedah nie..sekarang dah tak menjadi asyik error je nie

    ReplyDelete
  19. Ptka nak kena try jugak la nnt . Tahnks sis :)

    ReplyDelete
  20. Okey nanti akak try.. thanks 4 sharing fiza...=D

    ReplyDelete
  21. akak pun aplikasi cara macam tu juga fiza.. alhamdulillah memang menjadi..

    ReplyDelete
  22. akhirnya... penyelesaian.. thank u!!

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah.. tak kena plak masalah nak follow tu... okay jer.. :D

    ReplyDelete
  24. dear, thx for the tips tapi mslh saya pulak bile dah klik butang follow tu nanti die soh sign in semula tp bila dah sign in jadi lain pulak. pening jadinya ha.

    ReplyDelete

Bacaan Tambahan


Google+ Followers

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah